Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


WALDORF SALÁTA

2013.02.04

waldorf-salata.jpg

                                                           

WALDORF  SALÁTA

Hozzávalók
a salátához:

    5 dkg dióbél
    1 nagy fürt szőlő
    1 csomag zellerszár
    60-70 dkg savanykásabb alma
    1 citrom leve

az öntethez:

    1 nagy doboz joghurt (450-500 g)
    1 evőkanál méz
    3 kávéskanál mustár
    2 citrom
    só, bors
    1 csokor petrezselyemzöld / zellerzöld

A diót szárazon megpirítom pár perc alatt, majd kihűlés után durvára vágom.
Az almát megmosom, a magházát kivágom és nagylyukú reszelőn lereszelem. A zellerszárak végét levágom és mosás után ezeket is lereszelem, vagy vékonyan felszeletelem. Tálba teszem őket, meglocsolom a citrom levével, és összekeverem.
Hozzáadom a félbevágott és kimagozott szőlőszemeket.
Az öntethez kézi habverővel összedolgozom a joghurtot, a mézet, a mustárt, a citromok reszelt héját és a felaprított petrezselyemzöldet, sózom, borsozom.
Elkeverem a zelleres almával, és a végén rászórom a diót amivel átkeverem.

Lefedve legalább egy órára hűtőbe teszem, és ott tárolom. Napokig rá lehet járni.

gyogynoveny_zeller.jpg


 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2017 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 107776
30 nap: 1417
24 óra: 56