Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VAJAS KIFLIK

2013.02.13

 

vajas-kifli2.jpg

                                Könnyű sós vajas kifli recept

A recept hozzávalói

    25 dkg finom liszt
    15 dkg BL 80 liszt/rétesliszt/
    2 dl natúr joghurt
    1 dl víz
    5 dkg élesztő
    só
    8 dkg vaj
    1 db tojás

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk langyos vízben, majd a liszthez adjuk, és még a 2 dl joghurtot, és az 1 db tojás felét is hozzáadjuk. A tésztát jól összedolgozzuk, és kb. 40 perc alatt kelni hagyjuk.

Amikor a tészta megkelt, a tésztából háromszögeket vágunk ki, és megkenjük puha vajjal, és rászórunk sót, majd feltekerjük kis kiflikké. A kifliket megkenjük a maradék tojással, és megszórjuk nagy szemű sóval. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt szép pirosra sültjük.

 

Ez a kifli eddig a legkönnyebb és legfinomabb - azok közül amiket me4gsütöttem.
Szívesen ajánlom Blahunka Attiláné receptjét

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2017 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 106373
30 nap: 1635
24 óra: 53