Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TEJSZINES SONKALEVES

2013.03.31

                                                                                                          

husveti-sonka-leves.jpg

 

A finom sonkalével sokan nem tudnak mit kezdeni. 
Van aki kiönti jobb esetben a kutyának adja. Ezt a
finom levest sokan nem ismerik - pedig csak egyszer
kell megkóstolni  és garantálom, hogy a jövőben
minden húsvétkor ez lesz a vasánapi előétel!!!
Próbáljátok meg......remélem még van sonkalé - nem írok későn.:)

Tejszines sonkaleves
Hozzávalók:

4 - 6  dkg liszt
6 dkg vaj
1,5 dl tejszín
1 liter sonka főzőlé
100 g főtt sonka
2 dl száraz fehérbor
só, bors,
petrezselyem
1 kávéskanál cukor
sok fokhagymás piritott kenyérkocka
vagy levesgyöngy

Egy mély serpenyőben kevés /3 evőkanál/olajban
megpirítok 3 gerezd félbe vágott fokhagyma gerezdet.
Miután kiszedtem a fokis olajba öntöm a
kockára vágott kenyérkéket és állandó keverés
rázogatással megpirítom.

 

Kiszedés után, bele teszem az apróra aprított sonkát
és azt is megpirítom.
Ez után beleteszem a vajat és a lisztet és világosa
pirítom - a hideg sonkalével felöntöm simára keverem és
felforralom. Beleöntöm a  száraz fehérbort.
Ha forr akkor kis lángra teszem és beleteszem a tejszínt.
Most az egészet összeforralom.
Fűszerezem ízlés szerint, és egy kevés cukorral fokozom
az ízét.A végén rászórom a metélt petrezselymet.....
 
Tálaláskor apróra vágott sonkát, pirítós kockát vagy
levesgyöngyöt szórok a tányérba.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2017 >>


Statisztika

Most: 2
Összes: 104767
30 nap: 1549
24 óra: 44