Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜLT TÚRÓTORTA

2013.02.05

sult-turotorta2.jpg

Sült túrótorta

A tésztához:

    50 g porcukor
    100 g vaj
    150 g búzaliszt (BL55)

A túrótöltelékhez:

    500 g túró (félzsíros)
    90 g étkezési keményítő
    200 g porcukor
    500 ml tej (2,8%-os)
    400 ml tejföl (20%-os)
    1 db citrom héja
    2 db tojás
    15 g vaníliás cukor - bourbon

Leírás

Könnyű és habos! A legjobb túrótortarecept, amit valaha kipróbáltam. Ebből a krémből akár túrópudingokat is süthetünk. Vétek kihagyni!

Elkészítés
1
A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
2
Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúrjuk hozzá a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, tegyük 10 percre hűtőbe.
3
Ha megdermedt, nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki a tortaforma alját - úgy, hogy a tészta felnyúljon 3-4 centit a forma falára -, hézagosan szurkáljuk meg, és süssük elő. Csak addig süssük, míg teljesen aranysárga nem lesz.
4
A krém összetevőit egy tálban alaposan botmixerrel mixeljük össze.
5
Tegyük a híg tölteléket a formába, és kb 90 - 100 percig süssük 190 C-on - légkeverés nélkül. Ha sütés közben nagyon sötétedne a torta teteje, fedjük le sütőpapírral, vagy alufóliával!
6
Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk körbe a formában egy vékony, sima pengéjű késsel. Vegyük le a keretet, és szeleteljük.
(forrás: Varga )

sult-turotorta.jpg

NAGYON FINOM !! :D

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2017 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 106373
30 nap: 1636
24 óra: 53