Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜLT PULYKASZÁRNYAK

2013.06.22

 

sult-pulykaszarnyak2.jpg

 

sült pulykaszárnyak

Elkészítem a pácot

hozztá valók:
1 teáskanál durva só
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál egészbors
1            "          mustármag
1            "          koriánder
1             "         delikát 8
1  db csilipaprika apróra vágva
1 evőkanál szójaszósz
1  mokkáskanál pirospaprika                                                                                

 Ezt mind mozsárba teszem és alaposan szétdörzsölöm -
összetöröm.  Ha kész beleöntök jó 1/2  deci oliva - vagy más olajat,
és  jól összekeverem.                    

A  szárnyak két husos részét bepácolom,  egy nylon zacskóban
rakom  és ráöntöm a pácot - begumizom - majd alaposan
összedögönyözöm,  s egy napra a hűtőbe teszem.

Egy serpenyőbe 2 ek olajat teszek és mikor már forró, pirosra
sütöm benne a pulyka darabokat - egyesével.
Egy tányérra félreteszem őket.

Közben 2 nagyobb fej hagymát félkarikára összevágok és a
pörzsanyagos olajba szórom. Jól összekeverem - pár percig
pirítom, és felöntöm egy pohár száraz fehérborral.
Most visszarakom a szárnyakat és két szál rozmaringot teszek rá.
(esetleg  rásózni - borsozni...)
Dupla alufóliával  szorosan lezárom, és 200 fokon puhára
párolom. (kb 1 óra) Ekkor leveszem a fóliát és 220 fokon mind
két oldalát pirosra sütöm.

A  haqgymától  és a bortól nagyon finom szaftja lesz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2017 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 104766
30 nap: 1548
24 óra: 43