Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


STANGLI - POGÁCSA

2013.07.13

stangli-005.jpg

STANGLI - POGÁCSA

Hozzávalók:

50 dkg rétesliszt
50 dkg símaliszt
2 csomag szárított élesztő
40 dkg ráma
10 dkg disznózsír
2 tojássárgája
2-3 deci tejfel (szükség szerint)
2 teáskanál só (kb..kóstolni....)
1 tojás a kenéshez
20 dkg reszelni való sajt

Elkészítése:

A szitált lisztekhez hozzáadom a szárított élesztőt
és a sót. Belemorzsolom a rámát és a zsírt.
2 deci tejfelben elkeverem a 2 tojássárgáját, majd
hozzáadom a száraz anyaghoz.
Az egészet alaposan összegyúrom. Ha kell még tejfelt
adok hozzá és sót mi sósabban szeretjük!

Két gombócot csinálok belőle, és legalább fél órát
pihenni hagyom.
A tepsiket kipapírozom.
Az első gombócot lisztezett asztalon kinyujtom
kb 1 cm vastagra. Megkenem a felvert tojással és
megszórom reszelt sajttal. Derelye vagy pizzavágóval
felvagdosom és a tepsibe rakom.

A második gombócot kicsit vastagabbra nyújtom és a
megkenés után megszórom köménymaggal.
(de fordítva is szoktam, hogy a stangli a köményes,
vagy az összes sajtos, ha nem szereti valaki a köményt..
sőt füstölt sajttal is lehet szórni!)

Mikor minden a tepsiben van, bekapcsolom a sütőt
190 fokra (gáznál közepes állás)- előmelegítés után
beteszem a sütőben és kb 20 perc alatt készre sütöm.
Van aki világosabbra szereti, ill. pirosabbra.

Én konyharuhával letakarom, ha kihűlt...nagyon
sokáig - több napig is eláll. Ha azt akarom, hogy
nagyon puha legyen, másnap nylonzacsekba teszem.

(azért is szeretem, mert előző nap is begyúrható,
és egyszerű elkészíteni.....egyszer megcsinálod-
és utána mindig ilyen sósat sütsz majd - olyan sikere van mindig! )

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2017 >>


Statisztika

Most: 2
Összes: 104767
30 nap: 1549
24 óra: 44