Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SAJTOS HAJTOVÁNY

2013.02.27

 

sajtos.jpg

magos és sós köményes változatban . 

sajtos-hajtovany3.jpg

 

Sajtos hajtovány

Hajtovány:

    * 1 kg liszt
    * kb. 6 dl tej
    * 2 tojás sárgája
    * 1 dl olaj
    * 2 ek. só
    * pici cukor
    * 5 dkg élesztő

Krém:

    * 20 dkg margarin
    * 1 tk. só
    * 1 tojás
    * 20-25 dkg reszeltsajt (kevés füstölt is mehet bele)

A hajtoványhoz az alapanyagokat - kelesztett élesztővel összegyúrom
és lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára
borítom, ketté vágom. Letakarom és megcsinálom a krémet..
 
A krém hozzávalóit elkeverem. Figyelni kell, a margarin ne legyen túl lágy,
épp csak annyira, hogy kenhető legyen . Egyenként kinyújtom jó vékonyra,
szinte akkorára mint a deszkám.
Megkenem őket a sajtos margarinnal.
                                                                               

sajtos-hajtovany.jpg


Feltekerem mint a beiglit, majd trapézokra szeletelem.
Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, hagyom még egy fél órát, hagy keljenek.
200 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütöm.

Van hogy úgy csinálom hogy a  fele krémsajtros, a másik fele tésztát
tepertőkrémmel  kenem meg, a férjem örömére. :))

 

sajtos-hajtovany4.jpg                                                                            

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2017 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 107776
30 nap: 1417
24 óra: 56