Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PIZZA KÉSZÍTÉS

2013.05.16

 

 

pizza5.jpg

Pizza  tészta
Hozzávalók:

70 deka liszt
2 csomag száraqz sütőpor (14 gramm)
5 deci kicsit meleg víz
2 evőkanál oliva olaj
1 vagy 1,5  csapottkanál só
1 csapott kanál cukor


Egy tálba halmozd fel a lisztet a sóval összekeverve, és csinálj a közepén egy 15-20 centis mélyedést. Add az élesztőt és a cukrot 3 dl langyos vízhez, keverd össze villával, és hagyd állni néhány percig, aztán öntsd a liszt közepén lévő mélyedésbe. Fogj egy villát, és körkörös mozdulattal lassan keverd a lisztet a kráter belső faláról a vízhez. Egyre sűrűbb, kásaszerű massza lesz - folytasd a keverést, amíg fokozatosan az egész lisztet fel nem dolgoztad. Amikor a tészta összeállt, és már túl kemény ahhoz, hogy a villával keverhesd, lisztezd be a kezed, és gyömöszöld labdává. Majd addig gyúrd, amíg rugalmas tésztát nem kapsz.
Lisztezd be a tészta tetejét, borítsd be átlátszó fóliával, és szobahőmérsékleten legalább 15 percig pihentesd. Ezután könnyen vékonyra nyújthatod. Oszd szét annyi gombócra, ahány pizzát akarsz készíteni. Melegítsd elő a sütőt forróra, majd pakold a feltéteket a pizzára.
A feltétek után mozarellával vagy bármilyen reszeltsajttal  szórd meg.
Süsd 10 - 15 percig, amíg aranyszínű és ropogós nem lesz.
                                                     

pizza3.jpg


 Paradicsomszósz
Hozzávalók:

    olívaolaj
    1 gerezd megtisztított és apróra vágott fokhagyma
    1 csokor friss bazsalikom letépdesett levelei
    400 g jó minőségű konzerv lucullus paradicsom
    tengeri só és frissen őrölt feketebors

Tegyél egy lábost a tűzre, önts bele kevés olajat, dobd bele a fokhagymát, és óvatosan pirítsd meg.
Amikor már világos aranyszínűre pirult, add hozzá a bazsalikom felét, a paradicsomot, valamint néhány csipet sót és borsot.
Alacsony lángon főzd 20 percig, közben nyomkodd szét benne a paradicsomot, hogy sima pürévé főjön.

Szalámis feltét
Hozzávalók:

    30 dkg paprikás szalámi
    20 dkg mozzarella
    6 pepperoni
    2 dl paradicsomszósz
    2 fej vöröshagyma
    2 evőkanál olaj
    bors
    só

Haway sonkás feltét:
Hozzávalók:

vékonyan paradicoszósz
bármilyen gépsonka
ananász kockák
konzrerv kukorica

Csípős feltét cukkinivel
Hozzávalók:

    85 g mozzarella
    10 szelet csípős szalámi
    8 friss bazsalikomlevél
    6 vékony szelet feszes, friss, kemény cukkini
    4 evőkanál paradicsomszósz
    olívaolaj
    tengeri só és frissen őrölt feketebors

Kend föl egyenletesen a paradicsomszószt a pizzaalapra. Fektesd rá a cukkinit és a bazsalikomot, majd a szalámit - ezt tedd fel utoljára, hogy ropogósra süljön. Helyezz apró mozzarelladarabokat a kimaradt helyekre, permetezz rá olívaolajat, és sózd, borsozd meg. Addig süsd, amíg aranyszínű és ropogós nem lesz.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2017 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 107776
30 nap: 1417
24 óra: 56