Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NARANCSOS TIRAMISU

2013.02.25

 

anyaknapi-tiramisu.jpg

 

Narancsos tiramisu

50 dkg mascarpone
40 dkg babapiskóta
5 tojás
5 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
1 ek rum/ narancslikőr
2 narancs/ 2 dl narancslé
kakaópor

elkészítés

1. A narancs héját lereszeljük, levét kicsavarjuk.
2. A levéhez tesszük az alkoholt.
3. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, narancshéjjal      habosra keverjük, és a mascarponét hozzáadjuk.
4. A fehérjéket keményre verjük, majd ezt is a krémhez keverjük.
5. A babapiskótát beleforgatjuk a narancslébe, majd tálra sorrba rakjuk.
6. Rásimítunk egy adag krémet.
7. Több ilyen sort készítünk, tetejére krém kerül.
8. Végül kakaót szitálunk rá, díszítjük tetszés szerint.
9. 4-6 órára hűtőbe tesszük, érleljük.

Narancsos tiramisu

50 dkg mascarpone
40 dkg babapiskóta
5 tojás
5 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
1 ek rum/ narancslikőr
2 narancs/ 2 dl narancslé
kakaópor

elkészítés

1. A narancs héját lereszeljük, levét kicsavarjuk.
2. A levéhez tesszük az alkoholt.
3. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, narancshéjjal     
habosra keverjük, és a mascarponét hozzáadjuk.
4. A fehérjéket keményre verjük, majd ezt is a krémhez keverjük.
5. A babapiskótát beleforgatjuk a narancslébe, majd tálra sorrba rakjuk.
6. Rásimítunk egy adag krémet.
7. Több ilyen sort készítünk, tetejére krém kerül.
8. Végül kakaót szitálunk rá, díszítjük tetszés szerint.
9. 4-6 órára hűtőbe tesszük, érleljük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2017 >>


Statisztika

Most: 2
Összes: 103343
30 nap: 1279
24 óra: 43