Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MUSTÁRMAGOS MARHASZELET

2012.12.29

mustarmagos-marhaszelet.jpg

A múltkor láttam ezt a receptet a TV-ben és nagyon megtetszett.

Most volt mindenem hozzá, hogy megfőzzem - és NAGYON megérte, mert nagyon finom lett!

Mustármagos marhaszelet

Marhahúshoz
80 dkg marhalábszár
20 dkg hagyma
5 dkg szalonna
1 tk reszelt citromhéj
1 tk cukor
1 ek liszt
2 dl főzőtejszín

Páchoz
5 gerezd fokhagyma
3 ek angol mustár
3 ek dijoni mustár
1 kk bors
1 tk majoranna
4 ek mustármag
Körethez
40 dkg makaróni

Tálaláshoz
2 dl tejföl

elkészítése:

A pác hozzávalóit összekeverjük, és alaposan "belemasszírozzuk" a
húsba; 24 órára hűtőbe tesszük. (A húst kockákra is vághatjuk, majd
utána összekeverjük a páccal.)

Másnap kockára vágjuk a szalonnát és a hagymát. Elővesszük a
kuktát, és a szalonnát kisütjük benne. A szalonna zsírján
megpirítjuk a hagymát a cukorral, majd a húst rádobjuk, sózzuk,
összemelegítjük, és annyi vizet öntünk alá, hogy nagyjából a hús
feléig érjen. Fűszerezzük citromhéjjal, és lezárjuk a fazekat.

Nagyjából 40 perc alatt puhára pároljuk a húst. Ha nincs kuktánk,
akkor is elkészíthetjük az ételt, de a főzési idő jóval tovább tart.
Amikor a hús puha, a tejszínt összekeverjük a liszttel, és ezzel
sűrítjük a mártást. Mustárral, sóval utánaízesítünk, hogy kellemes,
pikánsan savanykás ragut kapjunk.

A körethez a makarónit az elkészítési útmutató szerint megfőzzük.

Én nem adtam mellé tejfölt - de a recept szerint jó hozzá.
(l@ptopkonyha.hu)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2017 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 107776
30 nap: 1417
24 óra: 55