Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KÍNAI ZÖLDSÉGES TÉSZTA CSIRKEMELLEL

2013.02.14

 

zoldseges-teszta.jpg


Kínai csirke tésztával és zöldségekkel

Hozzávalók kb. 4 személyre:

1 csirkemellfilé
1 húsos, édes paprika, pl. kápia paprika
2 közepes vagy nagy hagyma vagy egy fél póréhagyma
2 közepes sárgarépa

1 fehérrépa
1 californiai piros paprika
1 darab zeller
egy kis darab fehér káposzta
30 - 50 dkg spagettitészta
kb 2-3 ek. szezámolaj vagy mogyoróolaj vagy extra szűz olívaolaj
kb. 3-4 ek. szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
csili paprika vagy csípős paprika
kb. 3 cm-es gyömbérgyökér lereszelve vagy 1 teáskanál gyömbérpor
kb. 1 ek. ketchup - de ez elhagyható
frissen őrölt bors


1) Lassú tűzre feltettem a vizet a tésztafőzéshez. Közben a
szobahőmérsékletű csirkehúsról leitattam a vizet és felcsíkoztam, a zöldségféléket julienre vágtam. Eddig tartott a legidőigényesebb rész,
innen már felgyorsultak az események.

A szójaszószból, pár csepp szezámolajból, 2-3 evőkanál napraforgó olajból, a reszelt gyömbérből, az apróra vágott chilipaprikából és az áttört fokhagymából pácot készítünk. A csirkemellet felcsíkozzuk, és a pácba forgattam.

2) A spagettitésztát beleraktam a közben felforrt a vízbe,

                          zoldseges-teszta3.jpg                                                              
3) A wokban felforrósítottam egy kevés olajat és a húst
megpirítottam pár perc alatt, folyamatos kevergetés mellett.
Kiszedtem és pótoltam az olajat - majd a hagymával kezdve sorba
raktam be a zöldségeket....kb a puhulás sorrendjében...
                                                             

zoldseges-teszta2.jpg


4) Miután hozzáadtamn a zöldségeket és azzal együtt tovább
pirítottam az egészet, de ismét csak pár percig. Közben
utánafűszereztem a kedvem szerint és a tésztát is leszűrtem.

5) A tésztát beleborítottam a zöldséges csirke mellé,szép óvatosan összekevertem a egészet.

 

A legvégén (by Jamie Oliver)-től: pici tálban összekevertem 
6 kanál olivaolajat,
2 kanál citromlevet,
1kanál mézet,
+só, bors.. és ezzel nyakonöntöttem!
Már csak a kóstólgatás - utánfűszerezás volt hátra - szájíz szerint,
és már ettünk is ...

                                                                                                     

zoldseges-teszta1.jpg

Készítsd kellően nagy serpenyőben, wokban, hogy hirtelen tudd
megpirítani a rakományt, párolással egész más eredményt kapsz.
A paprika és a répa kötelező, a hagyma, a káposzta ajánlott,
remekül kiegészíti a markáns ízeket. A lényeg, hogy roppanjon a
zöldség. Frissen elkészítve az igazi.
Itt a friss csilipaprika szezonja, érdemes kihasználni, ám akár
csípős porpaprikát vagy Erős Pistát is használhattok.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2017 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 104766
30 nap: 1548
24 óra: 43