Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KARÁCSONYI SÜTIK

2012.12.11

 

kracsonyi-sutik-kep2.jpg


 

 

mogyoros-keksz.jpg

Mogyorós puszedli

 25 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 tojás + 1 tojás a kenéshez
25 dkg liszt
1 nagy citrom reszelt héja
2 kk frissen reszelt gyömbér
1 kk szerecsendió
25 dkg darált mogyoró
25 dkg zsemlemorzsa

A vajat habosra kevertem, a cukorral, a tojással,

beledolgoztam a lisztet, citromhéjat, gyömbért,
szerecsendiót, mogyorót és a morzsát.

Sima tésztává gyúrtam és kb 2 órán át pihentettem a
hűtőben. Ezután kivettem, nyújtottam, szaggattam,
tetejét tojással megkentem és kisütöttem kb 15 perc alatt.
Tetejére lehet mogyoró darabkákat szórni.

Ebből nagyon sok lesz, de gyorsan el is fogy. :D

 

narancsok33.jpg

 

 

juhturos-kocka.jpg

Juhtúrós magos kocka

20 dkg juhtúró
16 dkg disznózsír vagy 20 dkg vaj
25 dkg liszt
1 mokkás kanál sütőpor
1-2 k evőkanál tejfel

darálatlan mák
szezámmag, fenyőmag, szotyi  - bármi magos

A túrót, lisztet,sütőport, szobahőmérsékleten meglágyult zsírt
gyúrjuk tésztává, a tejföllel tegyük megfelelő keménységűre.
Sózzuk meg, és gyúrjunk bele mákot, ebbe kb. 5 dkg került.
Ha nagyon lágy a tészta, kevés lisztet tehetünk bele, de
25 dkg fölé ne nagyon menjünk, mert szárazzá válik.
Inkább tegyük a hűtőbe egy időre, hogy a zsír szilárduljon
és a tészta nyújthatóvá váljék.

2-3 mm vékonyra kinyújtva fektessük tepsibe és vágjuk kockákra.
Kenjük meg a tetejét tojással, vagy ahogy most csináltam, tejjel,
mert nem volt kedvem egy jókora tojást felverni, és szórjuk meg.
Három sávban szezámmagot, durva borsot és chilipelyhet szórtam rá.
180 fokon 10-12 perc alatt megsül.

narancsok33.jpg

 

 

csokis-keksz-mandulaval.jpg

 

CSOKOLÁDÉS KEKSZ
Hozzávalók:

30 dkg liszt,
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
20 dkg puha vaj,
20 dkg (sötét nád)cukor,
2 tojás,
2 tábla (20 dkg) csokoládé,
fél kiskanál őrölt fahéj,
fél kiskanál sütőpor.


A kekszek tetejére:
mandula, mogyoró, szórócukor, durva szemű kristálycukor..
 
Elkészítés:
A vajat összekeverjük a cukorral és a tojásokkal. Belekeverjük a kakaóport.
Egybeszitáljuk a lisztet a sütőporral és a fahéjjal.
A lisztet a vajas krémbe keverjük. A csokoládét apró darabokra vágjuk,
és belekeverjük a tésztába. (Már ilyenkor csodálatos illata van!)

A tésztából kiskanállal rakjunk halmokat vagy vizes/étolajos kézzel
formázzunk golyókat, aztán rakjuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsire
egymástól legalább 4-5 centi távolságra. (A tetejükre szórhatunk
szórócukrot vagy nyomhatunk a kekszekbe mandulát, mogyorót...)

Előmelegített 220 fokos sütőben süssük a süteményt 10 - 12 percig.
Akkor vannak készen, ha a külsejük már kemény, kicsit megrepedezett,
de belül még lágyak.

NAGYON FINOM - a jó csokidarabok benne

 

csokis-keksz1.jpg

                                                                                               
narancsok33.jpg 

 

sdc10563.jpg

 

 

kaacsonyi-sutik-023.jpg

DIÓS  KOSÁRKA

Hozzávalók:

    * A tésztához:                                        

    50 dkg liszt
    5 db tojássárgája
    1 csomag sütőpor
    10 dkg porcukor
    25 dkg sütőmargarin
    5 kanál tej

    * A töltelékhez:

    10 dkg baracklekvár
    5 tojásfehérje
    35 dkg porcukor
    35 dkg darált dió
    1 tábla étcsoki

kb 50 db.kosárka forma, de lehet maffin sütőben is sütni,
bár az egy kicsit macerásabb a tészta behelyezése miatt!

Elkészítés

A tésztához a hozzávalokat összekeverjük, jól kidolgozzuk.
Kis gombócokat csinálunk belőle (kb:2,5 cm..átmérőjüt).
A gombócokka az előre kicsit kivajazott kosárkákat kibéleljük.
Óvatosan belenyomkodjuk (nem kell annyira erősen, nehogy beleragadjon!).

A töltekhez a tojásfehérjét jól felverjük, közben beleszórjuk a
porcukrot és azzal is verjük, míg szép fényes nem lesz.
Utánna már fakanállal belekeverjük a diót. Nyomózsákba, vagy
erősebb nylon zacsekba tesszük.

A kosárkákba a tésztára egy mokkás kanál lekvárt teszünk.
Erre nyomjuk a diós habot...tele a kosárkát.

180 - 200 fokon (kinek milyen erősen süt a sütője...) világosra
sütjük. A tetejére...gőzön felolvasztott csokoládé és kis vaj
keverékével megcsorgatom!

Megjegyzés:

A töltelék alá még szrakni egy kis áfonyalekvárt, mert sokkal pikánsabb
úgy az íze. ;) de bármilyen jó!
A tészta elég kb. 30 darab kosárformához.

kaacsonyi-sutik-025.jpg


narancsok33.jpg

 

kaacsonyi-sutik-014.jpg

 

PRECKEDLI
/jellegzetes sváb ünnepi szárazsütemény /


Hozzávalók:

tésztához
                                                                                                                                 
1 kg szitált feles liszt                                              
 (fele sima-fele rétes)
60 dkg zsiradék kb. (ráma és zsír )
35 dkg kristálycukor
1 csapott mokkás kanál só
1 citrom reszelt héja+leve
2 csomag vaniliás cukor
1 egész tojás
5 tojássárgája
1-2 evőkanál tej, vagy tejföl

Tetejére:

Felvert tojásfehérje
10 dkg kristálycukor
durvára tört dió

Elkészítése:

Az összes anyagot jól összegyúrom, hogy szaggatható
tésztát kapjak...tehát se kemény se lágy ne legyen
A gyúrás után kicsit fényes és nem ragad az asztalhoz.
Kétfelé  osztom és a hűtőbe teszem -pihenni pár órára.

A tepsiket sütőpapirral bélelem.

(én a félbehajtott konyharuha közé teszem a diót, és a
nyújtófával jól meggyúrom -ütögetem...így kellő darabos lesz.)
A durára tört diót, és a kristálycukrot összekeverem.
Tojás fehérjéket villával szétverem...hogy ne legyen nyúlós..

A kicsit lisztes asztalon 5-6-7 mm-esre kinyújtjuk a tésztát.
Különböző szaggatókkal kiszaggatjuk.(szív,fehyőfa,télapó -stb)

Megkenjük tollal vagy ecsettel a felvert tojásfehérjével.
és utána a cukros dióba belemártom...és mehet a tepsibe.
Szépen sorba  rakjuk...nem túl messze egymástól.

Előmelegített sütőben 12 - 15 perc alatt aranysárgára sütjük.
Porcukorral meghintjük.

narancsok33.jpg

kaacsonyi-sutik-006.jpg

HÓKIFLI

Hozzávalók:

30 dkg margarin
50 dkg liszt
25 dkg porcukor
30 dkg darált dió
4 db tojássárgája
fél citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
porcukor a szóráshoz.

Elkészítés:

Egy tálban a liszttel elkeverünk egy csipet sót és
 a porcukrot, úgy, hogy ne maradjon benne csomó.
Ezután beleszórjuk a darást diót is.
Ekkor hozzámorzsolunk (reszelünk) a vajat (a szendvicsvaj nem jó,
és a margarin sem!) beleütünk
egy tojás sárgáját gyorsan összegyúrjuk.

Meglehetősen kemény, morzsálódós tésztát kapunk, de nem baj.
Ha esetleg nagyon nem állna össze, ekkor tegyünk bele  egy evőkanál
tejet, vagy egy  kis vajat.

 Hűtőben pihentetjük,( akár egy napig is...) majd ujjnyi
darabokat veszünk a tésztából és kis kifli formára
hengergetjük, hajlítjuk őket.
 
Nem kell hozzá deszka sem, két tenyér között három mozdulat az egész.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk
őket és 190 fokos sütőben megsütjük, illetve csak
szárítjuk.Mindössze 10 maximum 15 percig...
 
Fontos, hogy a tészta nem sülhet barnára, akkor van
kész, ha a talpa rózsaszín a kifliknek, de a tetejük még egész sápadt.

Azon forrón vaníliás cukorba hempergetjük mindegyiket – a hideg tésztán
nem tapad a cukor – és kihűlésig várunk az evéssel.
 Fontos! A tészta, amíg meleg, puha és nagyon törékeny,
úgyhogy óvatosan hempergessünk, amikor kihűl kellemesen omlós lesz
és dobozban sokáig eláll.

(Én mindig két adagot csinálok, mert nagyon gyorsan elfogy.)

                                                                             narancsok33.jpg
     
                                                                                                       

linzer-karika.jpg

 

Linzer

hozzávalók a tésztához:

260 g liszt
226 g vaj
1/4 tk só
60 g porcukor
1 vaníliarúd

a töltelékhez:

fehér csokoládé
málnadzsem

a málnadzsemhez:

250 g fagyasztott málna
50-60 g cukor

a megszóráshoz:

diós porcukor

A tésztához a lisztet elvegyítettem a sóval. A szobahőmérsékletű vajat
elektromos habverővel krémesre kevertem, hozzáadtam a porcukrot,
majd további 1-2 percig kevertem.
Hozzáadtam a vaníliarúd kikapart magjait, végül apránként a lisztes
keveréket, és krémesre dolgoztam. A ragacsos tésztát folpackba
csomagoltam, és pár órára hűtőszekrénybe tettem.

 Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtottam a tésztát,

  és korongokat szúrtam ki belőle, amelyeknek a felét középen egy
kisebb koronggal szintén kiszúrtam. Sütőpapírral fedett tepsire raktam,
és 10-15 percre hűtőszekrénybe tettem. 180 fokra előmelegített sütőben
10 perc alatt sültek meg.

A málnadzsemhez a málnát és a cukrot vastag falú lábosba tettem,
felforraltam, majd csökkentettem a lángot, és hagytam, hogy rotyogva
kb. 15 perc alatt besűrűsödjön. Közben gyakran megkevertem.

A fehér csokoládét lereszeltem.

A középen kivágott kihűlt süteményeket megszórtam diós porcukorral.
Az egész süteményeket megkentem a kihűlt málnadzsemmel,
megszórtam a reszelt csokoládéval, és ráillesztettem a porcukorral
megszórt lukas korongokat (vigyáztam, hogy a porcukrot ne maszatoljam el közben).
Egy kiskanál nyelének segítségével töltöttem még egy kevés dzsemet
a középen lévő "mélyedésbe".
 
   
                                                           
                           narancsok33.jpg                      

sajtosom3.jpg

 

Sajtosom

Hozzávalók:

50 dkg rétesliszt
50 dkg símaliszt
2 csomag szárított élesztő
40 dkg ráma
10 dkg disznózsír
2 tojássárgája
2-3 deci tejfel (szükség szerint)
2 teáskanál só (kb..kóstolni....)
1 tojás a kenéshez
20 dkg reszelni való sajt

Elkészítése:

A szitált lisztekhez hozzáadom a szárított élesztőt
és a sót. Belemorzsolom a rámát és a zsírt.
2 deci tejfelben elkeverem a 2 tojássárgáját, majd
hozzáadom a száraz anyaghoz.
Az egészet alaposan összegyúrom. Ha kell még tejfelt
adok hozzá és sót mi sósabban szeretjük!

Két gombócot csinálok belőle, és legalább fél órát
pihenni hagyom.
A tepsiket kipapírozom.
Az első gombócot lisztezett asztalon kinyujtom
kb 1 cm vastagra. Megkenem a felvert tojással és
megszórom reszelt sajttal. Derelye vagy pizzavágóval
felvagdosom és a tepsibe rakom.

A második gombócot kicsit vastagabbra nyújtom és a
megkenés után megszórom köménymaggal.
(de fordítva is szoktam, hogy a stangli a köményes,
vagy az összes sajtos, ha nem szereti valaki a köményt..
sőt füstölt sajttal is lehet szórni!)

Mikor minden a tepsiben van, bekapcsolom a sütőt
190 fokra (gáznál közepes állás)- előmelegítés után
beteszem a sütőben és kb 20 perc alatt készre sütöm.
Van aki világosabbra szereti, ill. pirosabbra.

Én konyharuhával letakarom, ha kihűlt...nagyon
sokáig - több napig is eláll. Ha azt akarom, hogy
nagyon puha legyen, másnap nylonzacsekba teszem.

                                                                                                     

sajtosom.jpg

                                                            

 

  Azért is szeretem, mert előző nap is begyúrható,
és egyszerű elkészíteni.....egyszer megcsinálod-
és utána mindig ilyen sósat sütsz majd - olyan sikere van mindig! )

                                             
narancsok33.jpg

zserbo.jpg

 

Házi zserbó

Hozzávalók:

45 dkg liszt,
20 dkg zsír,
5 dkg cukor,
1 tojássárgája,
2 dkg élesztő,
csipetnyi só,
kb 1 dl tejföl

- a töltelékhez:
 
30 dkg lekvár, de lehet több is,
20 dkg darált dió,
10 dkg cukor

- a tetejére:
 
20 dkg étcsokoládé,
2 evőkanálnyi olaj vagy margarin

Elkészítés:

A tésztához valókat gondosan gyúrd össze, majd oszd három egyenlő részre.
Lisztezett deszkán nyújtsd a cipócskákat egyenként akkorára, mint a kis tepsi.

Az első tésztalapot fektesd a sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg lekvárral.
Szórd meg cukros dióval, (ha nagyon édes a lekvár, csak dióval) majd terítsd
rá a következő lapot hasonló módon.

A felső lapot villával szurkáld meg és szobahőmérsékleten hagyd kelni egy-másfél
órán át. Azután előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt süsd szép
aranyszínűre
.
Ha kihűlt, fordítsd ki a tepsiből és vond be csokoládémázzal. Ehhez a csokoládét
gőz felett olvaszd meg, majd keverd simára az olajjal.
Egyenletesen simítsd el a sütemény tetején és hagyd megdermedni.

Ha kész, vágd hosszúkás szeletekre és kínáld.


                                                                                                     

 

elesztos-zserbo5.jpg

 

                                                                                   narancsok33.jpg

 

 

habos-makos3.jpg

 

Habos Mákos Szelet

Hozzávalók:
 
A tésztához:

- 7 dkg Porcukor,
- 14 dkg Margarin,
- 21 dkg Liszt.

 A Máktöltelékhez:

- 30 dkg Darált Étkezési mák,
- 30 dkg Porcukor,
- 10 dkg Mazsola,
- 3 csomag Vaníliás cukor,
- 2 db Tojás sárgája,
- 5 dkg Búzadara,
- 2 citrom reszelt héja,
- 1 citrom leve,
- kb. 1,5 dl Tej.

/Mészáros István cukrász receptje.../
 
A Habhoz:

- 8 db Tojás fehérje (22 dkg)
- 10 dkg Kristálycukor
- csipet só,
- kupaknyi Citromlé

A cukorsziruphoz:

- 30 dkg Kristálycukor,
- 1 dl Víz.
 
Elkészítés:
 
   A tésztánál az alapanyagokat elsőnek csak összemorzsoljuk,
majd tésztává gyúrjuk. A jellegzetes másfeles tepsinkbe fogjuk
sütni. A tésztát kinyújtjuk nagyjából akkorára, hogy amikor a
tepsibe helyezzük, a tészta középen legyen, és körbe kb.
5-7 cm-re legyen a tepsi szélétől. Szurkáljuk meg villával,
majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és süssük elő.
 
   A máktöltelék egész egyszerűen elkészíthető. A felsorolt
alapanyagokat öntsük össze, majd keverjük be
.
    Az elősütött lapra tegyük rá egyenletesen, majd tegyük
vissza a sütőbe és azt is süssük egy rövid ideig.
 
   Eközben elkészítjük a habot.
A 8 tojás fehérjét, a sót, a citromlevet és a cukrot tegyük
bele a habverő edénybe, majd kezdjük el habosítani.
Eközben a 30 dkg cukrot tegyük egy fém edénybe,
öntsük rá az 1 dl vizet, és főzzük fel.
Golyópróbáig főzzük. Ez azt jelenti, hogy egy kis edénykébe
eresztünk hidegvizet, és időnként egy kanállal vegyünk
egy keveset ki a szirupból, és rögtön csepegtessük bele a
hideg vízbe. Majd fogjuk meg a lehűlt cukrot, és ha golyóvá
tudjuk alakítani, akkor kész a szirupunk.

   A forrásban lévő szirupot óvatosan adagoljuk hozzá a
már kemény fehérjehabhoz, közben folyamatosan menjen
a habverő, majd miután hozzáadtuk, kihűlésig habosítjuk azt.
Miután szép fényes lett a masszánk, és ha egy kanállal kiveszünk
belőle, és nem konyul le a hab, hanem szép hegyes marad,
akkor készült el. A megsütött lapunkra rálapátoljuk a habot,
eligazítjuk, majd vagy recés habkártyával, vagy villával
dekoráljuk a tetejét. Betesszük a sütőbe,
majd 180 fokon kb. 6 percig sütjük, majd 100 fokra vegyük
vissza a sütőt és addig szárítsuk, míg amikor ha megtapintjuk
a habot, kemény nem lesz a külseje. Ekkor kapcsoljuk le a sütőt,
és enyhén nyitott ajtónál hagyjuk állni egy kicsit még.

Ezután már kivehetjük a sütőből, és miután jobban lehűlt,
vizes késsel óvatosan szeleteljük.

  Elsőnek csak a tetejét reszelgessük a késsel óvatosan,
majd ha átvágtuk a kérget, utána vágjuk fel teljesen.
Így nem törik el a hab a tetején. (Apró titok).

/ Mészáros István cukrász receptje/

habos-makos2.jpg

narancsok33.jpg

 

vegyes-karisuti.jpg

Vegyes karácsonyi sütik :D

 

 

mogyoroscsok.jpg

MOGYORÓS PUSZIKA

 

Hozzávalók:

3 tojásfehérje
21 dkg kristálycukor
15 dkg darált fai mogyoró
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
ostya (gyógyszertárból)
kb: 100 db egész mogyoró

Elkészítés:

A tojáshabot keményre kell verni. Mikor majdnem kész - belekeverem
a kristálycukrot és szép fényesre és keményre felverem.

Utánna laza keverő mozdulatokkal belekeverem a darált mogyorót és
a fahéjat valamint a szegfűszeget.

A tepsibe rakom a felkockázott ostyákat (kb 3X3 cm).
A mogyorós habot erősebb nylon zacskóba, vagy habzsákba töltöm,
és minden ostyára diónyi masszát nyomok, majd közepébe egy egész
mogyorót rakok.

170 fokon kb 15 perc alatt világosra sütöm.

narancsok33.jpg

beigli6.jpg

B E J G L I M

 

Diós-mákos bejgli recept

Hozzávalók 2-2 rúdhoz
1,5 dl tejföl,
20 g élesztő,
1 tojás,
500 g finomliszt,
250 g vaj/margarin,
50 g porcukor,
1 csipet só,
1 tojás a kenéshez.

A diótöltelékhez:
50 g mazsola,
3 cl rum,
1/2 vaníliarúd,
200 g porcukor,
1/2 dl tej,
200 g darált dió,
1 ek. zsemlemorzsa.

A máktöltelékhez:
50 g mazsola,
3 cl rum,
200 g porcukor,
200 g darált mák,
1 citrom leve és reszelt héja.

A tésztát lehetőleg előző este készítjük el. Meglangyosítjuk a tejfölt,
elkeverjük az apróra tördelt élesztővel és a tojással. Elmorzsoljuk a
lisztben a vajat/margarint, tetejét megszórjuk a porcukorral és a
sóval, hozzáadjuk az élesztős tejfölt, és összegyúrjuk. 4 cipót
formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és másnapig a
hűtőszekrényben pihentetjük.
                                                              

beigli.jpg

 

A kétféle tölteléknél feltüntetett, összesen 100 g mazsolát forró vízben
megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, meglocsoljuk 6 cl rummal,
lefedjük, fél órát érleljük benne, majd lecsepegtetjük.

A diótöltelékhez felhasítjuk a vaníliarudat, kikapargatjuk a
belsejéből a vaníliapépet, a porcukorral együtt elkeverjük a tejben,
felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a diót és (ha túl lágy) a
zsemlemorzsát, hagyjuk langyosra hűlni.
                                                               

beigli2.jpg

 

                                                           
A máktöltelékhez 1 dl vízben elkeverjük a porcukrot, felforraljuk,
beleszórjuk a mákot. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük a citromlével és
reszelt héjával, hagyjuk langyosra hűlni.

A cipókat lazán átgyúrjuk, egymást követően, lisztezett munkalapon
kb.5 mm vastag téglalapokra nyújtjuk. Az első lap tetejét vékonyan
megkenjük tojásfehérjével a hosszabb oldalain szabadon hagyunk 2
-3 cm-t, elsimítjuk rajta a diótöltelék felét, és egyenletesen
megszórjuk a mazsola 1/4 részével. A két rövidebb oldalon 2-3 cm
szélesen visszahajtjuk a töltelékre a tésztát , majd a hosszabbik
oldalán kezdve lazán feltekerjük , sütőpapírral bélelt sütőlapra
fektetjük. Kinyújtjuk és megtöltjük a másik 3 cipót is (egyet a
maradék dió-, kettőt a máktöltelékkel), sütőlapra fektetjük őket.

Tetejüket megkenjük tojássárgájával , és langyos helyen fél órát,
addig pihentetjük, amíg a tojássárgája meg nem szikkad. Akkor
finoman-könnyedén megkenjük a tojásfehérjével , és további fél órát
pihentetjük-szikkasztjuk (a kétszeri kenéstől lesz márványosan
repedezett a teteje).
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A tekercsek tetejét sűrűn megszurkáljuk villával vagy fapálcikával,
hogy szét ne repedjenek , és középső bordamagasságra állított
rácson 30-40 percig, aranybarnára sütjük.

A sütő ajtaját 15-20 percig nem tanácsos kinyitni! A tepsiben hagyjuk
kihűlni, ujjnyi vastag szeletekre vágva kínáljuk. Alufóliába
csomagolva tároljuk.. de fagyasztani is lehet.
                                                                

beigli3.jpg

                                                                narancsok33.jpg                                                                   

puspok-kenyer.jpg

       PÜSPÖK KENYÉR  - délután a kávéhoz kóstoltuk és nagyon ízlett :)

 

  Gyümölcskenyér Recept

Hozzávalók   1 rúdra:
40 g csokoládé - ét
175 g kandírozott gyümölcs
5 g mazsola
170 g búzaliszt (BL55)
5 g szódabikarbóna
50 g dió (darált)
1 db citrom héja
1 db narancs héja
160 g vaj
75 g porcukor
6 db tojássárgája
150 g kristálycukor
6 db tojásfehérje

Elkészítés

1Az étcsokoládét, mazsolát, és a kandírozott gyümölcsöt durvára vágjuk, és egy tálba tesszük. Minél többféle aszalt, kandírozott gyümölcsöt keverünk, annál finomabb lesz.

2Hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, darált diót, és a reszelt narancs-, citromhéjat.

3A szárazanyagokat alaposan elkeverjük, majd félretesszük.

4A vajat és a porcukrot alaposan felhabosítjuk.

5Ha felhabosodott, egyenként hozzácsurgatjuk a tojássárgákat, és azzal is felhabosítjuk, egészen könnyűre.

6A vajas részt félretesszük, és a tojásfehérjét a kristálycukorral kemény, de nem törős habbá verjük.

7A vajas részhez kis adagokban hozzákeverjük a fehérjehabot.

8Egy fakanállal a szárazanyagokat is hozzákeverjük.

9Egy vajjal kikent 35 cm hosszú gyümölcskenyérformába szedjük a masszát.

10180 C-on légkeverés nélkül 40-50 perc alatt készre sütjük. Amint kivettük a sütőből, kristálycukorral vastagon szórjuk meg az alját, majd fordítsuk a formával felfelé, és hagyjuk teljesen kihűlni.

11Ha kihűlt, kóstoljuk meg a legfinomabb gyümölcskenyeret!

 
/Feltöltötte varga/                               

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

gizi50@freemail.hu

(Miskár Gizella, 2012.12.14 09:59)

Nagyon guszta mind :) Linzer nálunk is lesz, imádják a gyerekek:)

Re: gizi50@freemail.hu

(Meskárgizi, 2012.12.15 08:37)

Köszönöm a látogatást - gyere máskor is :)

Simon Ági

(www.alliteracio.eoldal.hu, 2012.12.12 19:37)

óóóóóóóóóóó Verám, a nyálam csurgott, míg végignéztem ezeket a csodálatos sütiket!!!!!!!
Szinte érzem az illatukat! :)

Re: Simon Ági

(alliteráció, 2012.12.12 20:26)

Olyan szívesen megkínálnálak...... :(
Puszi - köszi a látogatást :D

 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2017 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 104766
30 nap: 1548
24 óra: 43