Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KAKAÓS-MANDULÁS TEKERCS

2013.04.10

 

kakaos-mandulas-tekercs6.jpg


 

Kakaós - mandulás tekercs


50 dkg átszitált lisztet,
1 dl langyos tejben egy teáskanál cukorral felfuttatott
2 dkg élesztőt,
7 dkg kristálycukrot,
6 dkg olvasztott vajat,
3 tojássárgáját,
3 dl langyos tejet gyúrtam össze, majd alaposan, jó hólyagosra dagasztottam. Én kézzel dagasztok, nem könnyű, de szeretem csinálni. Majdnem egy órán át kelesztettem, szépen, duplájára megkelt. Szeretem a lágy kelt tésztát, szerintem a lágy tésztából lesz szép, könnyű, levegős a kelt tészta, ha kisül. Lisztezett deszkán 1 cm magasra kinyújtottam. Gazdagon megkentem olvasztott vajjal, kb.
10 dkg-nyival. Megszórtam vastagon cukrozatlan, valódi (holland) kakaóporral kis szita segítségével. Utána megszórtam barna nádcukorral bőven, de nem túlzóan, majd
12 dkg frissen, finomra őrölt hántolt mandulával.
Hosszanti irányban feltekertem és 2 cm-es tallérokat szeltem belőle. A közepét kicsit kinyomtam felfelé, majd vágott felével felfelé sütőpapírral bélelt tepsire fektettem jó távolságra egymástól, mert a tészta még kelni fog, és sütés közben is növekszik.

                          kakaos-mandulas-tekercs.jpg                                                                      

kakaos-tmandulas-tekercs1.jpg

                                                        

kakaos-mandulas-tekercs2.jpg

                                                         

kakaos-mandulas-tekercs3.jpg

                                                        

kakaos-mandulas-tekercs4.jpg

                                                         

kakaos-mandulas-tekercs5.jpg

                                                        

kakaos-mandulas-tekercs7.jpg

Hagytam még úgy fél órát szobahőmérsékleten kelni, majd még annyi ideig, amíg a sütő 180 fokra fel nem melegedett. 15 perc múlva cukorral és vanília kivonattal ízesített langyos tejjel locsoltam meg, egy-egy evőkanálnyival mindegyiket. Még 5-8 percig sütöttem.

Nagyon, nagyon finom lett. Könnyű, omlós, és nagyon ízletes. Jól harmonizált a keserű csokoládé a mandulával és barnacukorral. Biztos, hogy legközelebb is így készül majd.

32 db csiga lett belőle, de csak alig 24 órán át tartott ki a készlet. Nagyon egyszerű édesség, annak ellenére, hogy kelt tészta az alap. Érdemes kipróbálni.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

facebook

(Frony ,mamka, 2013.04.10 17:42)

nagyon klassz lett! látom, hogy nagyon fincsi is! én csak langyos vízzel dagasztok már vagy 2 éve! úgy is nagyon könnyű, omlós,puha lesz! ügyes vagy!!! hehehehhehe
pussz milla mamka

Re: facebook

(Mamka, 2013.04.10 21:46)

Köszi Mamka! Jó volt olvasni Téged....sosem látlak....szerintem már nem is vagy a chaten...
Én mindig az adott recept szerint csinálok valamit - mikor először csinálom....aztán majd ha kell változtatok :)
szeretek próbálkozni... hihihi :D
Puszika...sok és ölelés :*

 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 101884
30 nap: 1072
24 óra: 38