Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DUBARY CSRKEMELL, KÖRTÉS LEPÉNY

2013.04.06

 

dubary4.jpg

 

A mai edédünk felesborsó leves volt. Utána
Dubary csirkemellet készítettem.
A desszertnek, meg körtés lepényt sütöttem.
Jól sikerült az ebéd - finom volt minden!

Dubarry csirkemell

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell
12 dkg liszt
60 dkg karfiol
12 dkg vaj
3 dl tej
2 tojás sárgája
1 dl tejszín
12 dkg reszelt sajt
étolaj
zsemlemorzsa
őrölt fehérbors


A kicsontozott csirkemelleket szeletekre vágjuk. Megsózzuk, lisztbe
forgatjuk, és egy kevés olajban mindkét oldalát megsütjük. A rózsáira
szedett karfiolt sós vízben majdnem puhára főzzük, leszűrjük.

A csirkemell szeleteket egy vajjal kikent sütőtepsibe egymás mellé
fektetjük. Tetejükre halmozzuk a főtt karfiolt, kissé sózzuk, borsozzuk. Egy lábosban 6 dkg vajat olvasztunk, elkeverjük benne a 6 dkg lisztet, és habzásig hevítjük. Hozzáöntjük a forró tejet, és folyamatos kevergetés közben sűrű mártássá főzzük. A tűzről levesszük.                                   

dubary.jpg

     A tojássárgákat összekeverjük a tejszínnel, és állandó keveréssel a
mártáshoz öntjük. Végül belekeverjük még a reszelt sajt felét. Ezzel a
mártással a hússzeletekere halmozott karfiolt bevonjuk, meghintjük a
megmaradt reszelt sajttal, kevés vajat csipkedünk a tetejére, majd
zsemlemorzsával megszórjuk.
Forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a tetején lévő sajt megpirul.
                                                          

dubary1.jpg

                                                      

dubary3.jpg

                         dubary5.jpg

dubary6.jpg

 

Körtés leveles lepény

Hozzávalók
30 dkg friss leveles tészta
80 dkg lédús körte
1/2 citrom leve
1 ek körtepálinka
5 dkg barna cukor
1 dl főzőtejszín
1 cs vaníliás cukor
1 ek méz
porcukor a tetejére
 
                                                         

kortek.jpg

                                Alexander körtéből

Elkészítés

Meghámozzuk a körtét és vékony cikkekre vágjuk. A citromlevet és a
pálinkát a cukorral összekeverjük, majd óvatosan a körtéhez adjuk.

A főzőtejszínt a vaníliás cukorral meg a mézzel simára keverjük.

 

 

A sütőt 250 fokra előmelegítjük, egy tepsit hideg vízzel kiöblítünk, de ne töröljük meg. A leveles tésztát a tepsibe fektetjük és megkenjük a tejszínes keverékkel, de a szélein 1 cm-t üresen hagyunk. Erre pakoljuk - sorban a körtéket, és megint megkentem a tejszínes keverékkel.

25-30 perc alatt megsütjük. Kissé hűlni hagyjuk és porcukorral megszórva tálaljuk.                        
                                                        

kortes-lepeny1.jpg

                                                        

kortes-lepeny2.jpg

                                                         

kortes-lepeny.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2017 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 104766
30 nap: 1548
24 óra: 43