Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DIÓS SPIRÁL SÜTEMÉNY

2013.03.14

                                                                                                        dios-spiral-torta.jpg

 

Diós-spirál sütemény

Hozzávalók:  
40 dkg lisztből,
1 tojásból,
3 dl tejből,
2 dkg élesztőből,
5 dkg vajból,
csipet sóból és
2 ek cukorból

Kelt tésztát készítünk és  uplájára kelesztjük.

Töltelék:  11 dkg cukor
                1-2 teáskanál fahéj
                10 (20) dkg dió durvára vágva
                2 ek méz
                3 dkg olvasztott vaj

Kelt tésztát készítünk és kelni hagyjuk
Amikor a tészta megkelt, deszkára borítjuk,
átgyúrjuk és három felé elosztjuk.

Egy nagy tepsit kikenünk zsírral, vagy kibéleljük sütőpapírral.
Az első tésztát  szép vékonyra kinyújtjuk és a tepsibe tesszük.  
Kb. 30 cm átmérőjű lesz, igyekezzünk kerekre, ami sosem sikerül nekem.
Megkenjük vajjal és megszórjuk az összekevert fahéjas cukros dió harmadával.  ( a mézet is bele kéne keverni,  de akkor összeragad)
A második tésztával és a harmadikkal is ugyanezt megcsináljuk.
A tetejére is kell dió!
Ha mindhárom tészta egymás tetején van, akkor a széleit körben kicsit összenyomkodjuk.
A tészta közepére teszünk egy poharat, és szépen, mint egy tortát a szélét 16 szeletre vágjuk.
Ezután mind a 16 szeletet megcsavarjuk kb négyszer.

Mind a 16-ot szép sorban.                        

dios-spiral-torta1.jpg

 

dios-spiral-torta2.jpg

 

Így újra kelesztjük 30 -40 percet.Hideg sütőbe tesszük és 190 fokon szép pirosra sütjük ( kb: 30 - 40 perc ). Mikor már majdnem kész, a két kanál
mézet tejjel megforrósítunk és bekenjük vele a kalácsot.
Még kb  8 - 10 percig sütjük.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2017 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 104766
30 nap: 1548
24 óra: 43