Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DAGASZTÁS NÉLKÜLI KENYÉR

2012.12.18

mai-kenyerem2.jpg

Hozzávalók:


1 kg kenyér liszt, ( vagy sima liszt),
7 g szárított élesztő,
7-8 dl víz,
2  evő kanál só.

Elkészítése:

Az összes hozzávalót egy méretes tálban keverjük össze.
Nem kell simára kikeverni. Lefedjük és 12-14 órát hagyjuk pihenni.

Én úgy szoktam, ha reggelre szeretnék friss kenyeret sütni, akkor
este keverem be, vagy fordítva. Majd erősen lisztezett deszkára borítjuk,
lazán átgyúrjuk, kézzel finoman szétlapítjuk, és lentről fel, majd fentről le,
jobbról balra, balról jobbra hajtunk egyet rajta. Mint mikor pogácsát készítünk.
(ezt a műveletet és sütőpapíron csináltam és majd azzal együtt tesszük az edénybe.

Közben a sütőt előmelegítjük 250 fokra.  addig a tésztát letakarjuk,
had pihenjen.A bekapcsoláskor a sütőbe tesszük a jénait - fedő nélkül.

Mikor a sütőnk elérte a kellő hőfokot, az edénybe tesszük a
tésztát a papírral együtt, és rátesszük a tetejét.

Fél órát sütjük tetővel, majd tető nélkül még 20-25 percig.

Rácsra tesszük, hogy ott hűljön ki( én hideg vizes kézzel átsimogattam
mikor ,kitettem a rácsra - így puhább lesz a kérge...)
                                                             

mai-kenyerem.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

facebook

(Frony ,mamka, 2012.12.18 23:29)

szuper!!!!! én teszek bele 1 dl olajat, selymesebb a bele!!
ügyes vagy!!

 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2017 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 104766
30 nap: 1548
24 óra: 43