Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CSOKOLÁDÉS - HABCSÓK RÓZSA

2013.05.05

 

csokis-mogyoros-rozsa8.jpg

ANYÁK NAPJÁN

Csokoládé - habcsókos rózsa

Hozzávalók:

    500 g finomliszt
    csipet só
    2 ek. cukor
    2,5 dl tej
    2 tojás sárgája
    70 g olv. vaj
    2,5 dkg friss élesztő

Töltelék:

    2 tojásfehérje
    6 ek. kristálycukor
    15 dkg csokoládé
   6 - 8 deka fai pirított mogyoró

                           csokis---mogyoros-rozsa.jpg

                          csokis---mogyoros-rozsa0.jpg                                                                       

csokis---mogyoros-rozsa2.jpg

 

                      

csokis-mogyoros-rozsa4.jpg

 

                         csokis---mogyoros-rozsa5.jpg
 

csokis--mogyoro-rozsa7.jpg

 

        

csokis---mogyoros-rozsa9.jpg

 

             
A kenyérsütőgép üstjébe (vagy dagasztógép táljába) készítjük az összes hozzávalót és egy könnyű, hólyagos kalácstésztát dagasztunk.
Letakarjuk és 30 percig kelesztjük.
Míg kelnek előkészítjük a tölteléket és a sütőformát.
A csokoládét lereszeljük vagy késes aprítóval összezúzzuk (de lehet helyette forrócsokoládé port is használni),a mogyorót pirítás után szintén a késessel felaprítottam durvábbra és az aprított csokival összekevertem. (vagy amivel ízesíteni szeretnénk).
A tojások fehérjét habbá verjük, közben több részletben adjuk hozzá a cukrot. Fényes, kemény habot készítünk.
Egy kb. 28-30 cm-es kerek formát (én pitesütő edényt használtam). Kivajazzuk, vagy kibéleljük sütőpapírral.
Enyhén lisztezett deszkára borítjuk a közben megkelt tésztát és három darabba vágjuk (így könnyebb lesz a formázás).
Egyesével egy kb. 2 mm vastag, és kb. 20-22 cm széles téglalapot nyújtunk belőlük. Megkenjük a tojáshab harmadával őket, tetejére szórjuk a csokoládé harmadát, majd feltekerjük mint a bejglit.
Az így kapott tekercset középen egy jó éles késsel kettévágjuk. A két fél csíkot kifordítjuk, úgy, hogy a vágott részével felfelé legyen. Lehet, hogy kicsit szét fog borulni, de semmi pánik!

Az egyik nyitott csíkot elkezdjük feltekerni, mint a csigát. Amikor körbetekertük óvatosan az előkészített forma közepére emeljük. A másik felét a tésztának már itt tekerjük köré.
Most elkészítjük a második tésztát, azt is elvágjuk, kifordítjuk és a már elkészített csiga köré tekerjük. Majd a harmadik tésztadarabot is.

25-30 percig hagyjuk a formában pihenni, kelni, ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Kb. 35-40 perc alatt sül meg.
A kisült tésztát óvatosan rácsra emeljük, hagyjuk hűlni. Tálaláskor mint a tortát úgy szeleteljük.

/Limara receptje alapján, kis változtatással/

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2017 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 107776
30 nap: 1417
24 óra: 56