Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ ÉN HALÁSZLÉM

2012.10.07

 

szegedi-halaszle2.jpg

Az én halászlé-m így készül:
( 6 – 8 személyre )

Hozzávalók:
3 kb 1,5 kg-os ponty
7 fej hagyma
2 zöldpaprika
2 paradicsom
3 halászlé kocka
1 krumpli
2 piros csöves paprika
5 cseresznye paprika
4 evőkanál piros édes porpaprika
(ahány kiló a hal kb. annyi evőkanál.)

kb 5 liter víz

 

hapucolas1.jpg

 

A halpucolást Wágner úr végzi...

Első teendő a halak tisztítása, és szétszortírozása, úgy mint: alaplébe való,
belsőségek,halászlébe való, és a rántanivalót. 
                                                            

halak.jpg

 

hal-szortirozva.jpg

pucolva és szortírozva.

 

A vizet felteszem a fazékba a gázra, majd belerakom a nagyobb darabokra vágott hagymát A zöldpaprikát is beledarabolom , valamint a krumplit és a paradicsomot is. A haldarabokat, uszonyokat, fejet, farkat, és még a farka felől 1 - 1 szeletet minden halból a vízbe pakolom és lobogó vízben teljesen szétfőzöm. /kb 40 perc/

 

 

Mikor puha, akkor beledobom a 3 kocka halászlét .
A 4 evőkanál lisztet összekeverem 1 evőkanál liszttel és kevés vízzel simára keverem, majd kevés lével hőkiegyenlítéssel belekeverem az alaplébe és még 15 percig főzöm.                                                               

alaple.jpg

                                         az alaplé passzírozásra vár.

 

Ez után leveszem és sűrű szűrőkanálon egy evőkanál segítségével az egészet
átpasszírozom. A passzírmaradékra öntök 1/2 liter vizet és még egyszer áteresztem a. Az egészet fazékba öntöm....ebben az állapotában szoktam hűtőbe tenni  és eltenni másnapra.
Ez után a halakat besózom, a rántani való meg vissza a hűtőbe.

                 halaszle.jpg            

elkészült a halászlé...

A halászlét felteszem főni és belerakok egy csapott kanál sót, és az 5 db cseresznye paprikát.....mikor elforrta a habját (kb 10 perc), akkor beleteszem a halszeleteket és bele öntöm a belsőséget.  Mikor felforrt megkóstolom, és  ha még sótlan akkor beleöntöm a tálba maradt sós lét is. A halhús  nagyon hamar megfő ezért a forrástól számított 5-10 perc alatt elkészül.           

          rantott-hal.jpg 

itt már ehető a halacska...  

Mikor ezzel elkészültem, akkor a rántott halnak félrerakott halakat bepanírozom,én a tojásba soha nem teszek sót, mert megpuhítja a panírt.
Egy nyeles nagy serpenyőben fele zsír, és fele olajban közepes lángon kirántom.
Csak max. 5 percig sütöm oldalankét, hogy átsüljön de nem legyen túlsütve.

Hagymás - ecetes - cukros krumplisalátával, pici tökmagolajjal locsolva  tálalom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Verám!

(Földes Mária, 2012.10.22 00:17)

Verám, volt szerencsém ennem belőle...:) Nagyon fincsi volt, jól be is ettem belőle...:) Köszi!

sportlady47@gmail.com

(Falusi Istvánné, 2012.10.08 10:18)

Ó, de finom Verácskám!!!Kérem,készen, azonnal:)))Puszi, Te konyhatündér:))

Re: sportlady47@gmail.com

(Mosolyka Magdi, 2012.10.08 12:36)

Drága Magdikám....vigyázz mert forró és jó csípős - de biztos ízlene... :)
Köszi a kommentet :)

Simon Ági

(www.alliteracio.eoldal.hu, 2012.10.07 21:35)

Gondolom mondanom se kell, milyen emlékek törtek elő most bennem, micsoda gyönyörű szép emlékek!! :)
Szuper a recept drága Verám, gratulálok, és puszilom az egykori "HAB" csapat dicső tagjait!!!!! :))))

Re: Simon Ági

(alliteráció, 2012.10.07 23:22)

Én is sokat gondolok a régi szép időkre, a sok fincsi halászlére - és a sok jókedvre:) puszika :)

facebook

(Frony ,mamka, 2012.10.07 21:42)

szuper!!!!és biztos nagyon fincsi is!már hallottam rőla, milyen finomat főzöl!
pussz milla mamka

Re: facebook

(Manka, 2012.10.07 23:20)

Szia Mamka!
Köszi hogy eljöttél .... bár megkínálhatnálak belőle :) puszi :)

 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2017 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 106373
30 nap: 1635
24 óra: 53