Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Német almatorta

2015.01.17

Német almatorta

Hozzávalók:

10 - 12 szép alma
10 dkg hideg vaj
10 dkg darált dió
2 x 10-15 dkg kristálycukor

tészta:

6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1 késhegynyi sütőpor

Elkészítés:

Egy kivajazott nagyobb lábas aljába 10 - 15 dkg kristálycukrot szórunk.
Az almákat megpucoljuk és karalábéfúróval közepébe
lukat fúrunk teljes hosszába.
Az alma alsó végét betapasztjuk egy mokkáskanál vajjal (hogy töltéskor a diós ne follyon ki), majd megtöltjük darált dió és cukor keverékével.
Vajas végével lefelé sorba betesszük a töltött almákat a lábasba.
Lassú tűzön ( kb: 170 fokon) megsütjük 25 - 35 perc alatt.

Közben a hat tojást kettéválasztjuk.
A sárgáját 5 ek. cukorral habosra verjük és hozzákeverünk 6 ek. lisztet, amibe késhegynyi sütőport kevertünk.
A 6 tojásfehérjét 1 ek cukorral keményre  felverjük és óvatosan összekeverjük a sárgájás masszával.

A megsült és kihűlt almákra ezt a piskóta masszát ráöntjük.(tehetünk bele pár ek étolajat is..)
15 percig nagy lángon (200 fokon), majd tovább kis lángon készre sütjük.
Aranybarnára sütjük, tűpróbáig.
Az első 15 percben a sütőt kinyitni TILOS !!!!!!!!!!!!!!!

Ha kihűlt, nagy tortatálra borítjuk és lazán megszórjuk fahéjas, vagy kevés szegfűszeges porcukorral.

Tejszínhabbal tálaljuk.

 

 
 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 99860
30 nap: 1703
24 óra: 44