Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MIHÁLYNAPRA KÉSZÜLÖK...

2012.10.06

 

ostermelo-a-piacon.jpg

Őstermelő a piacon..

 

Ma korán keltem – a szokásoshoz képest :) már 7 órakor főztem az ébresztő forró feketét, csak úgy visított a kávéfőző mikor kiadta a mennyei nedűt – gyere gyorsan – téged várlak.

Halászlé, rántott hal – burgonya saláta és vargabéles lesz a menü,Piacra készülődünk, mert holnap megkésett Mihály napi buli lesz a barátainkkal. és mivel én mindig friss halból készítem ezeket.....kimegyünk a halastóra is friss halat venni!

A piacon meg bevásárolom a főzéshez valókat, gyümölcsöket, tésztát, tojást, tanyasi túrót és tejfölt....stb.

Mivel itt az utolsó lehetőség lecsó befőzéshez paprikát és paradicsomot venni, ezt is megejtem mert nem szeretnék télire lecsó nélkül maradni. Lepakoljuk a boros pincébe és majd hétfőn sorra kerülnek.

Szóval – ismerve Magamat – dél lesz mire hazaérünk.

Ma nem is szándékozom nagy főzést rendezni, csak összecsapok valamit – vagy kivételesen hideget fogunk enni ?????

Sietek is, mert elfogyott a reggeli kávém és csak ennyi időt engedélyeztem magamnak – blogolni.

Viszlát, a többiekről majd később.... :)

Mire hazaértünk, igencsak elmúlt dél. A kocsiban majszoltunk egy kis házi sütésű kiflit, meg kis csokit – így már nem volt gond a mai ebédre. De mindent meg tudtunk venni – és még a családfő is elégedett volt a viszonylagos gyorsaságommal. Vettünk neki munkás bakancsot ami szemre úgy néz ki – elég jó minőségű lesz.                                                             

                        mezek.jpg

 

 

Vettem 2 üveg mézet is, mert van ott egy méhész, akitől az utóbbi időben nagyon fincsi mézeket szoktam venni. A selyemfű mézet is

tőle vettem először és az valami finomságos, illatos folyékony arany! Na és persze az elmaradhatatlan akácmézet – minden bajra.

Olcsóbb mint a sok gyógyszertári nyavalya.

Készítek citromos – gyömbéres mézet...a téli megfázások ellen.

Mindent megkaptam amit összeírtam ezért nagy mellénnyel és elégedetten ültem be a kocsiba, hogy megint sikerült kifosztanom a piacot no meg a pénztárcámat :(

Persze még az Aldiba is el kellett mennünk, pár elmaradhatatlan dologért. Ott is szerencsém volt, mert végre kaptam olyan overált a Lelének, amilyet már régen szeretem volna venni...és pont a méretében volt mindössze egy darab.

                          piac1.jpg

Lele szerkója esős - hűvös időre..

 

A halastónál is szerencsénk volt mert pont kint volt a Gazda és így vettünk is 3 pontyot. Szépek szegénykéim, a gyilkolászást a Wágner úr most végzi a hátsó keretben a két cicám társaságában – meg a Ari kutya is minden mozdulatát figyeli – igaz ő csak kerítés mögül...

happucolas3.jpg

halpucolás Wágner úr módszerével....

 A halászlé alaphoz már megpucoltam a sok hagymát, mert ma szeretném elkészíteni azt, hogy holnap csak a halhússal együtt készre tudjam főzni. Pont elég lesz a többi kaja elkészítése.

Mára nem is tervezek mást :)

A halak elszortírozva a hűtőben pihennek. Az alaplét lepasszírozom lehűtöm és az is megy a hidegre, és mára befalazom a konyhát, hogy nehogy véletlenül is kibóklásszak !!!!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ildiko@citromail.hu

(Jónás Mihályné, 2012.10.10 21:14)

Sok boldogságos napokat. pusza

 

 

ProfilképUtolsó képArchívum

Naptár
<< Január / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 125915
30 nap: 2447
24 óra: 56