Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fagyöngylánc

2012.09.16

 

 

 

    

vadgesztenye_22.jpg

 

 

Reggel a kávé után szombat lévén, megint a piacra indutunk.

Szeretnék még lecsót is eltenni, mert ahogy kinéz hosszú lesz a tél és mi bizony nagyon szeretjük a lecsót, amit kajába is sokszor használok.

Most nem volt szerencsénk, mert egy fél órával lecsúsztunk a kedvenc őstermelőnknél. Az orrunk elől vitték el a paprikát, amilyenből minden évben be szoktam főzni. Bizony ragaszkodom a jól bevált dolgokhoz, ezért bánatosan sóhajtoztam.

Megbeszéltük, hogy a jövő héten hozza a paprikát – és akkor a hozzávaló paradicsomot is tőle vesszük.

Persze Wágner úr most is dünnyögött az orra alatt, hogy a fenének kell jövő héten megint jönni...annyi paprika van itt – miért nem jók ezek??? !!

Én persze a világért el nem árultam volna, hogy mennyire örülök annak hogy ma megúsztam a befőzést. Így gondtalanul kóborolhatok kicsit a piac vásári részén, ahol mindig találok valami „rettentő” fontos és nélkülözhetetlen dolgot.... ma is ez történt!

Évek óta keresek magamnak egy bő indiai ruhát, mert az nyáron nagyon jó viselet. Ilyen anyagból fehér blúzt már vettem magamnak és azt is nagyon szeretem. Na ez sem ment simán, mert 1 óra hosszat válogattam, mire megtaláltam a nekem tetszőt.

Vittem is nagy boldogan a zsákmányomat a kocsihoz megmutatni a páromnak. Ő azt kérdezte csak, hogy ezt válogattam-e egy órán keresztül? - és nézte a markában szinte elbújó maréknyi puha kelmét...és viccesen megjegyezte még, hogy pont JÓ IDŐBEN VETTED :)
tudtam, hogy azért mondja, mert az eső felettünk lógatta a lábát, és bizony a pulóvert is elbírtuk magunkon.

Ma gulyáslevest, meg rizsfelfújtat készítettem. Ez mind a kettő,viszonylag gyorsan elkészíthető, és szereti nálunk mindenki!

Délután 3 óra után, még a Lelével elismételtük a német mondókát, és a népdalt amit tegnap tanultunk.

Hát megint elmúlt a nyár, és potyognak a színes levelek és az érett termések. Imádom a napsütéses, piros és sárga levélszőnyeges őszt. És bár felnőttem már, még mindig csodálattal rajongok a fényes és gömbölyded vadgesztenye termésekért. Nincs szebb őszi dekoráció a lakásban, mint néhány maréknyi vadgesztenye, dió, fakéreg, és színes falevelek.

Mivel a suliban vadgesztenyét, makkot kell vinni – a délután kézimunkázással töltöttük az időt.

Elkészült a nagy MŰ ...:)

lele-osz.jpg

lele-gyongy.jpg

és még egy fagyöngyláncot is fűzött nekem, amit szigorúan addig viselnem is kellet, ameddig este a jó éjt puszi után fel nem ment aludni. :))))

fagyongy-lancom-leletol.jpg

 

        ( ma reggel is felvettem és azóta is rajtam van - ez szerencsét fog hozni :) )

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

facebook

(Frony ,mamka, 2012.09.26 11:54)

láttam én is!!! nagyon szép az ajándék láncika, viseld is mama !!!

 

 

ProfilképUtolsó képArchívum

Naptár
<< Október / 2018 >>


Statisztika

Most: 2
Összes: 123016
30 nap: 1586
24 óra: 64